Juridiksnack

Rive Juridiska Byra – Specialister på arbetsrätt

Rive Juridiska Byrå är Sveriges största arbetsrättsbyrå och är specialiserade inom just arbetsrätt.

Att för förhandlingar mellan arbetstagare och arbetsgivare ibland misslyckas uppstår på många arbetsplatser och det finns många saker du bör tänka på. Det är väldigt viktigt att du har rättigheterna på din sida ifall du skulle hamna i oenighet med din arbetsgivare eller en anställd. Ibland kan det handla om vad du lagligt får göra och vad du inte får göra. Många känner inte till sina rättigheter när det gäller uppsägning.

Rive Juridiska Byrå har som målsättning att uppnå bästa möjliga resultat oavsett vilka förutsättningar som finns. Som utgångspunkt har juristerna på Rive att de kommer att lyckas och om ett fall inte är möjligt att vinna pga. bristande rätt, kan det finnas möjlighet till alternativa vägar för att lyckas. Rive arbetar obegränsat inom arbetsrätt och bland deras klienter finns allt från privatpersoner, enskilda firmor och stora koncerner både i Sverige och utomlands.

Skandalen i Hedemora kommun

Rive Juridiska Byrå anförde vinnare i en Lex Sarah-skandal. Detta fallet handlade om 2 socialsekreterare som tidigare blivit anställda av Hedemora kommun. Deras uppgift var att arbeta med kommunens nya enhet som var inriktad på hedersrelaterat våld då det skett en ökning för dessa typer av ärenden. De 2 socialsekreterarna blir sedan avskedade efter allvarliga brister som rör både liv och hälsa i kommunen kring budgeteringen för skyddsåtgärder. Den här skandalen hamnar hos Rive som tar det till tingsrätten och vinner. De båda socialsekreterarna får tillbaka sina jobb och kommer att få 28 månadslöner och skadestånd. Kommunen var tvungna att betala 3 miljoner till de båda socialsekreterarna.

Rive Juridiska Byra – Specialister på arbetsrätt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen