Sveriges hundägare ska vara uppmärksamma: Straff för att lämna sin hund ensam hemma

Om du är hundägare i Sverige bör du vara medveten om landets nya djurskyddslagar. Från och med den 1 mars 2018 kan hundägare bötfällas med upp till 5 000 kronor om de lämnar sin hund ensam hemma i mer än 12 timmar. Den nya lagen är ett försök att slå ner på djurplågeri och se till att hundar får den vård de behöver. Om du planerar att resa bort och inte kan ta med dig din hund, se till att hitta ett välrenommerat hunddagis där hunden kan stanna.

Vad gäller om man lämnar en hund i en varm bil för länge? Vad kan påföljderna bli?

Att lämna en hund i en varm bil kan vara mycket farligt och är olagligt i de flesta länder. Om du lämnar din hund i en varm bil blir det iftast böter, men om din hund dör efter att ha lämnats i en varm bil kan du ställas inför ännu allvarligare anklagelser där fängelse i upp till 2 år finns på straffskalan. Så om du ska ut och handla och inte kan ta med dig din hund, se till att hitta ett säkert ställe där den kan vistas.

På ett hunddagis bli din hund väl omhändertagen

Hunddagis är ett bra alternativ för hundägare som behöver lämna sin hund i några timmar. Hundar kan bli mycket oroliga när de lämnas ensamma, så genom att ta dem till ett dagis kommer de att umgås med andra hundar och människor, vilket bidrar till att hålla dem lugna.

Det finns många olika hunddagis i Stockholm, så se till att du gör din research för att hitta en som passar din hunds behov.

Många hunddagis erbjuder olika tjänster

Det är viktigt med hundvård eftersom det håller din hund ren och frisk. Det hjälper också till att hålla pälsen i gott skick, vilket kan förebygga problem som mattbildning. Grooming ger dig också möjlighet att kontrollera din hund för eventuella hälsoproblem, till exempel hudinfektioner eller fästingar. Det finns många hunddagis som erbjuder hundklippning i Stockholm.

Sveriges hundägare ska vara uppmärksamma: Straff för att lämna sin hund ensam hemma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen