Efterfrågan på digitala mötesplatser har exploderat sedan pandemin

Under de senaste månaderna har vi sett en betydande ökning av klienternas intresse för att få juridisk rådgivning via videomöten. Enligt en Sifo-undersökning från november 2020 ökade antalet videomöten exponentiellt, från 14% till 60%.

Denna trendförändring är sannolikt här för att stanna, vilket innebär att advokatbyråer måste anpassa och uppgradera sin utrustning för digitala konferenser och möten. Nedan diskuterar vi varför detta är viktigt och hur digital mötesteknik har blivit allt viktigare inom det juridiska området.

Vikten av digital teknik på det juridiska området

I en verksamhet där det mesta arbetet måste ske ansikte mot ansikte, som till exempel inom juridiken, kan det vara svårt att övergå till digitala arbetssätt. Med den ökande efterfrågan på videomöte har det dock blivit viktigt för advokatbyråer att använda sig av digital teknik.

Det finns några skäl till detta. För det första kan advokatbyråer genom att använda digitala mötesplatser nå en större publik eftersom människor kan delta i mötena från var som helst i världen. Detta är viktigt eftersom det gör det möjligt för advokatbyråer att bygga upp en internationell klientbas.

För det andra kan advokatbyråer med hjälp av digitala möten spara på kostnader för att hyra mötesrum och platser för konferenser eller evenemang. För det tredje, och kanske viktigast av allt, kan advokatbyråer med hjälp av digitala möten fortsätta att bedriva sin verksamhet under tider då traditionella personliga möten inte skulle vara möjliga, t.ex. under en pandemi.

Uppgradering av din teknik

Om din advokatbyrå ännu inte har använt sig av digital teknik för konferenser och möten är det dags att göra det nu. Nedan följer några tips om hur du kan komma igång:

  1. Investera i utrustning av god kvalitet – detta inkluderar en webbkamera med hög upplösning, brusreducerande hörlurar och en mikrofon.
  2. Välj rätt programvara – det finns många programvaror som gör det möjligt att anordna virtuella möten. Gör din research för att hitta ett som passar bäst för dina behov och din budget.
  3. Testa din utrustning före mötet – inget är värre än tekniska problem under ett viktigt möte! Se till att testa din utrustning i förväg så att du kan undvika stressiga situationer.
  4. Var medveten om kroppsspråket – även om du inte möts personligen är det fortfarande viktigt att vara medveten om ditt kroppsspråk. Kom ihåg att le och ha ögonkontakt med kameran så att du framstår som vänlig och tillgänglig.

Slutsats

Eftersom efterfrågan på digitala möten och konferens fortsätter att öka blir det allt viktigare för advokatbyråer att använda sig av mötesteknik. Genom att göra det kan företagen nå en större publik, spara på kostnader i samband med hyra av möteslokaler och fortsätta verksamheten under tider då traditionella personliga möten inte skulle vara möjliga. Om du funderar på att byta till digitala konferenser och möten, följ tipsen ovan för att komma igång!

Efterfrågan på digitala mötesplatser har exploderat sedan pandemin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen