Så säljer du ditt företag

Om du funderar på att sälja företaget så finns det några saker som är viktiga att tänka på. Det är viktigt att vara klok med besluten man tar och när det handlar om värdering utav företaget så gäller det att vara konkret. Det är alltså inte rimligt att sätta ett orimligt pris. Det finns däremot några saker att göra för att trimma företaget så att det blir attraktivare och på så sätt stiga i pris. Detta är en av anledningarna till att det är bra att starta processen flera år i förväg. Några saker som går att göra för att trimma företaget är att:

  • Eliminera onödiga kostnader.
  • Om du också kan optimera din inkomst är det bra.
  • Kommunicera bra med siffror och statistik: Företaget ska vara lätt att tolka och läsa som nummer, vilket ger förtroende hos köparen.
  • Om du kan förhandla kontrakt med viktiga leverantörer och kunder är detta vanligtvis en fördel för den person som tar över.

Att sätta priset på företaget kan vara det svåraste i hela försäljningsprocessen. För många kan det då vara skönt att anlita en företagsmäklare som är expert inom område av försäljning. Bizbridge är en m&a rådgivare och företagsmäklare i Stockholm. Att vända sig till en företagsmäklare kan vara klokt och kan underlätta då dem hjälper under hela affärsprocessen. Bizbridge hjälper till oavsett vad det är företag, så ska du sälja restaurang eller hotell så vänd dig till denna företagsförmedling.

Så säljer du ditt företag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen