Är trådlös skimming en bluff eller inte?

Trådlös skimming är ett nytt begrepp i mångas öron och är bedragarna nya sätt att komma över dina pengar. Den gamla klassiska skimmingmetoden känner ni säkert igen och den går ut på att man vid en bankomat eller betalautomat monterar en falsk front som kopierar offrens kortuppgifter. Detta är ett sätt som tjuvarna fortfarande använder, men trådlös skimming är deras nya metod.

Trådlös skimming går ut på att du trådlöst genom en kortläsare eller mobiltelefon med NFC stjäl offrets kortuppgifter. Du placerar helt enkelt kortläsaren mot dennes ficka eller väska och på under en sekund har du kortuppgifterna. De uppgifter du kommer åt är kortnumret, utgångsdatum och kortinnehavarens namn. Nu tänker ni säkert, ”men de behöver ju cvv-koden ifall de ska göra något!”. FEL! Upp mot hälften av butiker på nätet kräver inte cvv-koden, och där är det fritt fram för tjuvarna att beställa saker.

”Hur ska man då skydda sig mot det här? Om tjuvarna inte ens behöver röra en för att stjäla mina kortuppgifter, spelar det ju ingen roll hur försiktig eller vaksam jag än är?” Jo, det finns ett sätt att skydda sig passivt mot den här typen av bedrägerier. Skimsafe-kortet är ett smidigt och enkelt sätt att skydda sig. Genom att ha detta kort i din plånbok skickar du ut störningar när någon försöker skimma ditt kort. Skimsafe-kortet är inte en bluff, utan skyddar dig mot de moderna ttjuvarna.

Är trådlös skimming en bluff eller inte?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen