Lär dig mer om Entreprenadjuridik på 1 dag

Entreprenadjuridik kurs AB 04 och ABT 06 och Bas P samt Bas U

Är det möjligt för dig som inte är helt insatt, att lära dig mer om Entreprenadjuridik AB04/ABT07 på 1 dag? Oavsett om du har erfarenhet från byggbranschen eller inte sen tidigare så kommer du lära dig allt du behöver på en distanskurs i Entreprenadjuridik som pågår under endast 1 dag.

Syftet med kursen är att ge dig insikterna och ge dig känslan när du ska utföra ett arbete om det sker enligt gällande regler och villkor. Med kunskapen om juridiken i ryggen så kommer du känna att du enklare kommer kunna ta rätt sorts beslut och utföra arbetet säkrare. Även om du arbetar utan ett uttalat ansvar så är det bra att känna till hur man ska tolka och hantera information från föreskrifter, regler och lagar på rätt sätt.

Syftet med föreskrifter och hur du sparar tid med Bas-P och Bas-U

En föreskrift kan i vissa fall vara svårbegriplig och det kan finnas en känsla av att den begränsar, men med rätt kunskaper så inser man snabbt att det är åt andra hållet. Att utföra moment som är osäkra kan skapa onödiga skador på personer eller egendom och skapa stillestånd. En arbetare som skadas eller en maskin som går sönder kommer att kosta mycket tid. Hela tidsplanen riskerar att förskjutas om det inte finns ersättare av någon sort.

Föreskriften och regelverket har kommit till och uppdateras på grund av att det över tid skett olika typer av olyckor. Ingen föreskrift eller regler är satt för att sakta ner ett arbete utan snarare för att stanna reflektera över det tänka arbetet och utföra det säkert och på rätt sätt. Genom det så sparas det en enorm tid på en arbetsplats. Det är även därför det finns Arbetsmiljösamordnare inom Bas-P och Bas-U på byggarbetsplatser, det krävs BAS-P för planering och projektering samt BAS-U för själva utförandet.

Dessa finns även som olika kurser på distans. Glöm inte bort att utbilda dig inom Heta arbeten om du ska utföra arbete med något arbetsverktyg eller en process som kräver detta, exempel mattläggning med plastsvetsning eller när du ska utföra traditionell lödning eller svetsning med gas eller el, då kan du behöva en kurs i hett arbete, även kallat just utbildning inom Heta arbeten.

Lär dig mer om Entreprenadjuridik på 1 dag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen